dimarts, 11 de maig del 2010

"Nautilus a la Fageda"

Ho hem aconseguit! Després d'una àrdua feina de recerca, tràmits burocràtics i hores de laboratori finalment hem aconseguit restaurar un fragment d'una de les filmacions originals de Josep Badosa que encara guarda la seva família.

Es tracta d'un fragment de la "pel·lícula" que Josep Badosa va filmar a la Fageda d'en Jordà a mitjans dels seixanta i que va titular "Nautilus a la Fageda". Es tracta d'una obra purament Badoista, que amb certs tons surrealistes.

Tal com indica una nota adjunta a la bobina, el treball va comptar amb la col·laboració del seu bon amic Salvador Dalí, a qui podem escoltar de fons fent un discurs sobre l'art. També s'escolten (i sobretot després d'un bon treball de restauració) el so del mar de la Costa Brava, oracions religioses, gossos, un cavall...

És només una petita mostra del molt del material videogràfic que ens va deixar Badosa i que encara estem analitzant. Esperem que tard o d'hora poguem seguir els mateixos passos i poguem restaurar i digitalitzar la resta de material d'aquest artista únic. Gràcies a tots els que ens heu ajudat a recuperar "Nautilus a la Fageda" i especialment a la família Badosa Raulí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada