dimecres, 20 de gener del 2010

Recuperem en Josep Badosa, és un acte de justícia!

Amb l'arribada d'una nova dècada ha començat a caminar "L'Associació d'amics per la reivindicació de la memòria de Josep Badosa". Formada per gent anònima i destacades personalitats de la societat d'Olot i del conjunt de la Garrotxa (entre aquests alguns artistes de renom) pretén promoure un acte de justícia que porta molts anys esperant.

El nostre objectiu és recuperar la figura del valuós artista garrotxí Josep Badosa, un personatge fins ara desconegut i oblidat. Badosa ha estat víctima dels interessos d'importants grups de pressió, de la mateixa comunitat artística i també de voluntats polítiques que any rere any, dècada rere dècada s'han esforçat per esborrar de l'imaginari col·lectiu l'obra i la figura d'un gran artista.

I, en bona part, ho han aconseguit! Josep Badosa ha estat fins ara completament oblidat fins al punt que és un personatge pràcticament desconegut a la mateixa comarca de la Garrotxa. I això malgrat ser un referent inelubible a l'hora d'entendre els moviments artístics més importants del segle passat.

Tothom que estigui interessat a conèixer més a fons la personalitat de Josep Badosa o vulgui sumar-se a l'Associació pot seguir aquest blog o bé ens pot escriure a amicsbadosa@gmail.com.

Esperem que la dècada que ara comença serveixi per fer justícia i situar en Josep Badosa al lloc on es mereix! És feina de tots.

1 comentari:

  1. Enhorabona per la iniciativa! Realment la Garrotxa i Catalunya es mereixen aquest acte de justícia històrica!

    ResponElimina